Destinatie - Sibiu


Hotarat lucru ca Romania este una din cele mai frumoase tari est-europene, una din putinele de altfel, care mai pastreaza locuri pitoresti si chiar neatinse de civilizatie. Daca sunteti in cautare de adrenalina si salbaticie, cu siguranta nu veti fi dezamagiti de o escapada in Muntii Retezatului. Dar sa vorbim despre vremuri de poveste, demult apuse, despre orase pionier ale culturii si industriei cum ar fi Timisoara, Sighisoara sau Sibiu. In urma cu 4 luni, am ales sa planific o vacanta bine meritata la Sibiu, fascinat fiind de imaginea medievala, aspectul civilizat, ordonat, aproape nemtesc, pe care oraselul asta desprins din alta dmensiune il afiseaza. Asadar, apeland la serviciul Oltextur early-booking (sau rezervare timpurie, in traducere libera), am reusit achizitionarea unui pachet de mini vacanta pentru “luna sarbatorilor”. Experienta a fost una cu mult peste asteptari! Orasul este magnific si depaseste probabil imaginatia oricarui vizitator! Este mai mult decat o zona turistica, un adevarat oras pionier! 

Stiati ca la Sibiu afost inaugurat pe 25 februarie 1817, primul muzeu de pe teritoriul Romaniei, muzeul Brukenthal? Acesta cuprinde Muzeul De Arta situat in palatul Brukenthal, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Vanatoare, si Muzeul de Istorie! Cu siguranta 7 zile nu sunt de ajuns pentru obiectivele de vizitat obligatoriu ale orasului: Piata Mare, Piata Mica, Palatul Brukenthal, Piata Albert Huet, Casa Albastra, Zidul Cetatii sibiu, Turnul Sfatului si nu in ultimul rand, un must-see, Podul Minciunilor! De asemenea, pentru cei mai aventurosi si activi, imprejurimile sunt fascinante: Lacul Balea, Cascada Balea, Ocna Sibiului, Poiana Sibiului, Biserica Sfantul Mihail din Cisnadioara, Fantanele Sibiului si de asemenea cel mai important obiectiv din imprejurimi, Transfagarasanul! Orasul reprezinta una dintre cele mai prospere localitati din Romania, mai exact transilvaneana, avand cea mai mare rata de atractie a investitorilor straini din tara! Sper ca v-am starnit spiritul calator! Pe data viitoare!

Aproape de Adevar în 3 Pasi


Povestea fiecarei miscari unice începe de cele mai multe ori de la un zâmbet, de la o privire, uneori neintentionata, dar ghidata de o forta maiastra venita din inconstientul lucrurilor adevarate, pe care le avem, dar nu le eliberam de multe ori. Se poate sa nu stim sa facem asta, dar totul ne învata. Te simti aproape de adevar, si adevarul, poate fi si singura floare care rasare pe cel mai pustiit loc de pe pamânt. Adevarul poate fi si albina care încearca sa scape din camera ta, ce ajunge acolo din curiozitate, sau adevarul poate fi “cealalta” persoana. Ca sa faci primul pas spre adevar, atunci trebuie sa îti afirmi fericirea, iar fericirea nu poate fi obsinuta decât prin dragoste, iar dragostea nu vine decât pe firul logic al naturalului si al inflexiunilor conexe dintre doua inimi. Nimic mai provocator, dar ca sa ajungi la acest stadiu ai nevoie de bunavointa, rabdare, constiinta deschisa si respect, daca nu, totul se rezuma la falsa iluzie a nemerniciei. Urmatorul pas este sa faci ceea ce construiesti cu propria minte si prin ceea ce visezi. “A realiza” nu e o unitate de masura de neglijat, fapta nu se poate ridica la înaltimile cele mai destonice decât prin curatul efect de oglindire. 
Se produce când îti dai seama ca pentru a primi un moment de energie pozitiva, pentru a fi iubit, pentru fi aplaudat, trebuie sa oferi tu primul aceste momente, tu sa le creezi în beneficiul “sentimentelor adoptate”. Dar eu nu vreau sa vorbesc decât de latura unita a doua persoane, care se cunosc, se înteleg, merg pe drumul neobosit al frumosului. Ultima etapa, asa cum ati dedus, este frumosul. Frumosul se contopeste în cele mai nesemnificative momente (în imaginatia unora este cu totul si cu totul altceva) si depaseste sfera normalului prin supunere reciproca la tot ce se regasete lânga noi si ajuta sa ne faca sa zâmbim, sa iubim, sa hoinarim prin minti si inimi. Dar frumosul etern va ramâne întotdeauna în iubire, Ultima etapa a dezvoltarii unei lumi parelele, ce tresare din toate bucatelele corpului tau si anihileaza în forma de razboi virtual toate relele ce te înconjoara pe tine si “cealalta” persoana. Si dincolo de adevar ce poate fi? Misterul? Sublimul? Acolo este puterea de a face pe cineva sa simta ce simti tu pentru acea persoana. De fapt nu este nimic mai simplu.

Black Friday la Romani


La fel cum a fost cazul si cu celelalte sarbatori americane, Black Friday-ul a intrat foarte usor in inimile si mai ales in buzunarele sau in conturile bancare ale romanilor. Tuturor ne plac reducerile, fie ca locuim in Luxemburg, Monaco, Rusia, Franta sau Romania. Asa ca, din moment ce sarbatorim Halloween- ul sau Valentine’s Day, de ce nu am sarbatori si o zi a reducerilor? Fiind un popor majoritar ortodox, asta inseamna ca sezonul sarbatorilor de iarna il incepem pe data de 15 noiembrie, atunci cand incepe si Postul Craciunului. Asadar, pentru noi, Black Frday nu are alta semnificatie decat cea financiara. Preturile afisate in magazinele conventionale sau in cele virtuale nu sunt tocmai pe placul sau la indemana cetatenilor tarii, asa ca o zi in care se pot achizitiona produse la oferte avantajoase nu trebuie refuzata niciodata. Magazinele se intrec care mai de care sa taie cat mai mult din preturi, insa exista posibilitatea ca aceste reduceri sa fie inselatoare. 

Din pacate, este posibil ca doar cu cateva zile sau saptamani inainte de ziua marilor reduceri, magazinele sa creasca brusc preturile, pentru ca atunci cand ziua cea mare va veni, sa tai din preturi, iar reducerile sa fie doar teoretice. Un alte aspect este cel al numarului de articole. Deoarece toara lumea doreste sa achizitioneze produse la preturi cat mai mici, numarul de articole disponibile se va epuiza rapid. Inainte de a trece la cumparaturile facute in ziua de Black Friday este bine san e informam despre cum decurg acestea in tara care le- a inventat, deoarece astfel nu vor fi predispusi sa facem greseli. Asadar, fie ca iubim traditiile americane, fie ca nu, trebuie sa recunoastem ca populatia tarii noastre adopta cu bratele deschise obiceiurile acestei culturi. Black Friday- ul este exemplul perfect, insa in acest caz nu am imprumutat decat semnificatia economica, nu si pe cea sociala.