Hidroizolarea cu Spuma Pulverizabila


Sistemele poliuretanice sunt produse ecologice de inalta performanta ce se folosesc la izolarea termica, fonica si in hidroizolatii. Spuma poliuretanica, denumita de obicei "spuma pulverizabila" are multe aplicatii si utilizari, cele mai comune fiind izolarea completa a casei, izolarea acoperisului, izolarea termica si hidro a halelor industriale... si lista poate continua. Spuma pulverizabila ofera o foarte buna valoare de izolare si elimina infiltrarea aerului. Asigura o bariera continua impotriva inflitrarii aerului sau a apei, motiv pentru care acest material este unul din cele mai eficiente pentru termo si hidroizolatii terase, izolatii complete sau pentru izolarea asterialelor. Spuma poliuretanica este un material eficient si economic.
Spuma poliuretanica nu inceteaza sa ne surpinda, ea fiind cunoscuta in intreaga lume pentru durablitate si reducerea costurilor. Trebuie totusi sa fim constienti ca exista mai multe tipuri de spuma pulverizabila, variind atat la calitate cat si la pret. Daca inainte sa izolam locuinta cu spuma poliuretanica ne documentam cu privire la acest material, vom fi in stare sa alegem la final cel mai bun material. Tipurile de spuma sunt urmatoarele: cu celule inchise si cu celule deschise. Spuma cu celula inchisa este rigida si foarte buna daca se foloseste in constructii, calitati ce sunt oferite datorita celulelor inchise. Fiecare celula inchisa ce este pulverizata se va atasa de celula vecina, formand o structura precum cea a fagului de miere, lucru care imbunatateste structura oricarei suprafete pe care este aplicata.

Spuma cu celula deschisa este usoara si flexibila si pe langa faptul ca are o valoare R foarte buna, imbina si caracteristicile unei izolatii cu vata minerala sau thermofloc. Avantajul acesteui material spre deosebire de celalalte (thermofloc, vata minerala) il reprezinta faptul ca poate fi aplicata in orice loc, indiferent de lungime / latime, este mai usoara si totodata este un material mult mai bun atat pentru hidroizolatii terase cat si pentru termoizolatii acoperisuri. Avantajele oferite de spuma (orice tip) spre deosebire de celalalte materiale sunt urmatoarele: valoare R mare; izolare fonica; previne inflitrarea aerului sau a umezelii; este un material usor si rezistenta la varietatea conditiilor atmosferice.

Prin ce difera cele 2 tipuri de spuma? Spuma poliuretanica pulverizabila cu celula inchisa este superioara celei cu celula deschisa, printre primele beneficii numarandu-se o valoare R mai mare si o rezistenta mai ridicat la vaporii de apa sau la infiltrarea aerului. Ca dezavantaj am putea mentiona costul putin mai ridicat. Acum ca v-am facut o scurta prezentare a unuia din cele mai bune materiale pentru hidroizolatii terase si acoperisuri ramane la alegerea dumneavoastra sa achizitonati produsul potrivit. Iar daca sunteti in cautarea unei agentii ce se ocupa cu sistemele poliuretanice, nu-mi ramane decat sa va recomand firma Strike Cons, care intretine lucrari atat in Bucuresti cat si in alte regiuni ale tarii.