Sa mai Fim si Buni!


Se spune ca cu cat imbatranesti devii mai constient ca nu esti vesnic si mai putin egoist. Si uite asa incepi sa dai una alta saracilor, un banut cersetorilor, un osic cateilor de pe strada si incepi sa realizezi ca cele mai frumoase cadouri si bucurii sunt cele pe care le faci, nu pe care le primesti. Am un mic proiect de suflet pentru a ajuta o fundatie care mi-a ramas la inima dupa ce am vizitat un adapost si am vazut cum lucreaza si cu cata daruire si rabdare le explica oamenilor importanta castrarii tutror animalelor insa despre acest lucru am sa va vorbesc in viitorul apropiat cand ma voi organiza cu un blogsale dedicat acestei cauze. Pana atunci vreau sa va prezint un ONG al unui bun prieten. A pornit de la ARAS (Asociatia Romana Anti Sida) cu programul Seara de Seara, a lucrat pentru ONU si acum si-a facut propiul ONG numit Carusel. Pe mine m-a uimit daruirea pe care am observat-o de-a lungul timpului a oamenilor implicati in aceste programe sociale. Trebuie sa fii tare si sa iti placa ceea ce faci fiindca lumea roz in care credeam ca traim are de fapt o parte foarte gri.


Ce face de fapt acest ONG? Carusel isi propune imbunatatirea calitatii vietii persoanelor consumatoare de droguri si alcool, celor care practica sexul comercial sau care au parteneri multipli, persoanelor care traiesc pe strada sau care provin din medii dezavantajate socio-economic, si a tuturor celor care sunt la risc de imbolnavire, marginalizare si excluziune sociala. Misiunea acestei asociatii este crearea unui mediu social activ, proactiv si reactiv in vederea promovarii si apararii drepturilor si libertatilor omului. Pe scurt ofera un ajutor tuturor acelora care au nevoie, chiar daca unii poate nici nu mai au glas sa il ceara sau nu mai au sperante ca ceva se mai poate schimba sau ca cineva le va intinde o mana de ajutor.

Va invit pe site-ul lor dragut carusel.org sa cititi despre proiectele pe care le deruleaza, despre campanii si de ce nu, poate contribuiti si cu donatii, oricat de mici sunt binevenite fiinca statul roman nu le ofera niciun ajutor, sau daca va doriti sa faceti ceva bun pentru altii in timpul liber puteti deveni voluntar. Si de asemenea, fiindca mi se pare un lucru demn de promovat, ar fi apreciat un share sau chiar sa spuneti mai departe pe retelele de socializare sau pe bloguri despre acest proiect, cu cat afla mai multa lume, cu atat sunt sanse sa contribuiti indirect la multe fapte bune si... chiar si asa se merita! Totusi viata are prioritate si toate fardurile si cosmeticele din lume nu inseamna nimic daca nu suntem buni si frumosi si pe interior.